ستاد کرونا در قروه باتوجه به تغییر وضعیت شهرستان از آبی به نارنجی به ضعف اطالاع رسانی و نظارتی در این مدت که منجر به عادی انگاری در جامعه شده است، اعتراف کرد.

به گزارش هه وال موکریان، نشست ستاد مقابله با ویروس کرونا در شهرستان قروه در حالی با اعلام وضعیت نارنجی قروه برگزار شد که در آن از یک طرف به ضعف اطلاع رسانی و نظارتی اعتراف شد و از طرف دیگر باز هم مسئولان به دنبال مقصر بودند و باز هم در حالی مردم را مقصر می دانستند که تناقضات خودشان همچنان ادامه دارد.

ضعف اطلاع رسانی و نظارتی

در این نشست که شامگاه پنج شنبه برگزار شد معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار قروه صراحتاً از ضعف در اطلاع رسانی ها و کمرنگ شدند حساسیت ها انتقاد کرد. «علیرضا عبدی» گرچه خطاب به اداره ارشاد که وظیفه اطلاع رسانی در ستاد کرونا را بر عهده دارد انتقادات خود را مطرح کرد اما باید پرسید نقش روابط عمومی شبکه بهداشت قروه در این زمینه چیست؟ آیا مجموعه بهداشت و درمان نباید خوراک لازم برای اطلاع رسانی را ارائه دهد؟ چرا روابط عمومی شبکه بهداشت قروه در این مدت نه تنها فعال نبوده بلکه به نظر می رسد حتی از وضعیت پیش رو هم مطلع نباشند!

«عبدی» از رعایت نشدن پروتکل ها در بانک ها، مراکز خدماتی، مطب ها و آزمایشگاه ها، بازار و آرامستان ها و … هم گفت. سخنی که از ابتدای شیوع کرونا تا به امروز مدام از آن گفته شده اما آیا تکرار مداوم آن بدون نظارت مستمر و برخورد جدی با تهدیدکنندگان علیه سلامت جامعه اثری خواهد داشت؟ اینکه ستاد کرونا مدام این موارد را بیان می کند بدون اینکه از ضعف نظارتی در این زمینه صحبتی شود نشان می دهد که یا هنوز خود متولیان ستاد کرونا چندان تمایلی به جدی گرفتن وضعیت و دستورالعمل ها ندارند و یا نمی خواهند باور کنند که در حوزه نظارت ضعف داشته اند!

آماری که خوب نمی گوید!

در ادامه رئیس مرکز بهداشت شهرستان قروه به ارائه آمار ۶ ماهه دوم سال ۹۹ پرداخت. آماری که خوب نمی گوید. به گفته «مسعود معتمدی» سال گذشته در مهر ماه ۲۷۳ مبتلا با ۲۱ فوتی شناسایی شدند و این آمار در آبان به ۶۷۸ نفر با ۳۲ فوتی افزایش پیدا کرد. در آذر اما اندکی آمار مبتلایان کاهش یافت و به ۴۴۲ مبتلا با ۱۷ فوتی رسید و اما پایین ترین میزان ابتلا که منجر به اعلام وضعیت آبی در شهرستان شد مربوط به دی ماه با ۷۵ مبتلا و بدون مورد فوتی بود. این وضعیت در سایه غفلت مسئولان و عادی انگاری کرونا در سطج جامعه چندان دوام نیاورد و باعث افزایش آمار مبتلایان تا ۱۳۵ نفر در بهمن ماه با ۲ مورد فوتی شد و این روند افزایشی ادامه داشت و در اسفند به ۱۶۸ مبتلا با ۵ مورد فوتی رسید.

در واقع آن طور که «معتمدی» می گوید در ۶ ماهه دوم سال گذشته تعداد هزار و ۷۷۱ مبتلا با ۷۷ فوتی در آمار کرونا ثبت شده اند و حدود ۶۱ درصد از مبتلایان و ۵۶ درصد از فوتی ها مربوط به این بازه زمانی بوده است.

براساس این آمار و تأکید رئیس مرکز بهداشت قروه هرجا که حساسیت ها بیشتر بوده و هشدارها جدی تر؛ آمار کاهش یافته و هرجا عادی انگاری صورت گرفته آمار افزایش داشته است.

«معتمدی» در ادامه به بازگشایی تالارها و برگزاری مراسمات اشاره کرد و هرچند به گفته او قرار شده بود که متصدیان تالارها رزرو هفتگی داشته باشند و ۵۰ درصد ظرفیت را پذیرش کنند و برخلاف این دستورالعمل پیش رفتند اما باید پرسید در عرض یک سال اخیر که تمام تالارها بسته بودند آیا تدبیری برای خسارتشان اندیشیده شد که حالا باز هم این کاسبان را مقصر می دانند؟!

نقش نظارتی که درست انجام نشد!

هرچند معاون سیاسی و امنیتی و اجتماعی فرماندار قروه از ضعف های مرتبط گفت و اعتراف کرد که کم کاری شده اما فرماندار شهرستان قروه به جای اینکه پاسخ دهد چرا وضعیت قروه به بحران رسیده ضمن مقصر دانستن مردم و رعایت نکردن موارد توسط تالارها اعلام کرد که نقش ستاد نظارتی است و بس!

حال سؤال اینجاست اگر نقش ستاد کرونا نظارتی است چرا تا به حال نظارت مستمر نداشته اند؟ اگر نظارت داشته اند چرا وضعیت آبی به وضعیت نارنجی رسید؟! نظارت های گاهگدار آیا اثر دارد؟!

«حسین الماسی» با بیان اینکه وظایف نهادهای مرتبط به ستاد کرونا مشخص شده و هر نهادی باید وظیفه خود را انجام دهد به صورت غیرمستقیم از اینکه بعضی از نهادهای عضو ستاد کرونا آن گونه که باید عمل نکرده اند انتقاد کرد.

او همچنین در انتهای سخنان خود نسبت به وضعیت محیط شهری انتقاد کرد و خطاب به شهرداری از جمع نشدن زباله ها در سطح شهر و اعتراضات مردم در این زمینه گفت و خواستار توجه به این مسئله شد.

انتهای پیام/

اروميه – اشنويه – بوکان – پلدشت – پيرانشهر – تکاب – چالدران – چايپاره – خوي – سر دشت – سلماس – شاهين دژ – شوط – ماکو – مهاباد – مياندوآب – نقده – بانه – بيجار – دهگلان – ديواندره – سروآباد – سقز – سنندج – قروه – کامياران – مريوان – سردشت – استان آذربایجان غربی – استان کردستان – استان ایلام – استان کرمانشاه – اسلام آباد غرب – پاوه – ثلاث باباجانی – جوانرود – دالاهو – روانسر – سر پل ذهاب – سنقر – شهرستان صحنه – قصر شیرین – کرمانشاه – کنگاور – گیلانغرب – هرسین – شهرستان آبدانان – ایلام – شهرستان ایوان – شهرستان بدره – شهرستان چرداول – شهرستان دره شهر – شهرستان دهلران – شهرستان سیروان – شهرستان ملکشاهی – شهرستان مهران – استان تهران – شهر خلیفان – شهر سیلوانه – شهر سیمینه – استان آذربایجان شرقی – استان اصفهان – استان قم – استان یزد – استان همدان – استان هرمزگان – استان مرکزی – استان مازندران – استان لرستان – استان گیلان – استان گلستان –  استان کرمان – استان قم – استان قزوین – استان فارس – استان سمنان – استان زنجان – استان بوشهر – استان تهران – استان البرز – استان خراسان جنوبی – استان خراسان رضوی – استان خراسان شمالی – استان اردبیل – استان ایلام – شهرستان اسلامشهر – شهرستان پاکدشت – شهرستان پیشوا – شهرستان تهران – شهرستان دماوند – شهرستان رباط کریم – شهرستان ری – شهرستان شمیرانات – شهرستان شهریار – شهرستان فیروز کوه – شهرستان قدس – شهرستان قرچک – شهرستان ملارد – شهرستان ورامین – شهر شویشه – استان کهگیلویه و بویراحمد – مشهد – کرج – شیراز – تبریز – اهواز – رشت – زاهدان – ساری – دزفول – اراک – گرگان – بابل – آمل – بروجرد – آبادان – بجنورد – دلبران – شهرستان میانه – شهرستان سراب – مرند – بستان آباد – بناب – جلفا – شهرستان میانه – ورزقان – هشترود – ملکان – مراغه – عجب شیر – شبستر – آذرشهر – اسکو – محمد یار – چهاربرج – کاشان – نیشابور