به گزارش هه وال موکریان، این شهر به واسطه موقعیت جغرافیایی بویژه در حوزه توریسم چند سالی مورد توجه مسافران و گردشگران کشورهای همجوار قرار گرفته که در صورت برطرف شدن وقفه ناشی شده از کرونا، براحتی میتواند گوی سبقت را از بسیاری متروپلهای همجوار خود برباید و به قطب و پایلوت گردشگری و سرمایه گذاری شمال غرب کشور تبدیل شود. شهردار
بهرهبرداری از ظرفیتها و پتانسیلهای این شهر نیازمند تلاش و کوشش بیوقفه و سیاستگذاری اصولی در راستای ایجاد انسجام و همدلی در بین هویتها و اقوام تشکیل دهنده این شهر است. شهرداری بعنوان یک نهاد خدماتی که وظیفه رسیدگی و ارایه خدمات به همشهریان و مسافران را برعهده دارد نباید مدیریت آن فدای سیاسی کاری، جناح بندی و کشمکش های قومی و هویتی گردد و کش دادن دوره توافق و بلاتکلیفی سکاندار شهرداری میتواند لطمات پرهزینهای را بر مردم و وجهه شهر وارد آورد.
آنچه که امروزه در شهر ارومیه جز واقعیتهای غیر قابل انکار و لایتغیر است وجود اقوام و مذاهب مختلف در آن با اکثریت آذری و کُرد است که دارای پیشینهای تاریخی است و حقیقتی است که باید در تمام تصمیمگیریها و سیاستها نصبالعین باشد تا با مساعی و همدلی این دو هویت، امورات و سیاستهای این شهر و به تبع آن استان به نحو احسن شکل عملیاتی و اجرایی به خود بگیرد. به قول استاد محسن رنانی «قومیت و تنوع فرهنگی یک سرمایه است و این هنر ماست که بتوانیم آن را به سرمایه توسعهآفرین یا ابزار جنگآفرین تبدیل کنیم. همانطور که با پول نفت هم میتوان تسلیحات نظامی خرید هم کارخانه تأسیس کرد، با تنوع قومی نیز، هم میتوان دشمنی و ستیز ایجاد کرد و هم میتوان همبستگی و اقتدار ملی را تقویت کرد. اینکه کدامیک بر دیگری غالب شود محصول هنر ما و سیاستگذاری ماست.»
اکنون با دستگیری و برکناری شهرداری که منافع شخصی و خانوادگی خود را بر تمام مصلحتهای شهری و عمومی ارومیه ترجیح میداد انتظار میرود فضای مثبتی برای بازگشت عقلانیت و گفتمانهای سازنده در بین محافل تصمیمگیرنده و سیاستگذار ایجاد شود امید میرود که این نهادها به ویژه شورای شهر با نگاهی استراتژیک و راهبردی به مصالح این شهر، در انتخاب شهردار حداکثر دقت را به خرج دهد تا شهرداری را که انتخاب میکند دارای حداکثر خصوصیاتی باشد که
ادامه مطلب … که شهر پرظرفیت و پرپتانسیل ارومیه را باری دیگر در مسیر توسعه و پیشرفت قرار دهد. در این راستا شهردار کلانشهر ارومیه علاوه بر توانمندی، مدیریت، تخصص و تعهد به خدمت و خدماترسانی در راستای توزیع متوازن و برابر امکانات به همه محلات و مناطق به دور از تبعیضهای قومیتی و هویتی نگاهی برابر و مساوی داشته باشد و اینگونه نباشد که برخی از مناطق شهر بیشتر از استاندارد جهانی از فضای سبز، فضای آموزشی و… برخوردار باشند و برخورداری برخی مناطق دیگر در حد صفر باشد!!
شهردار ارومیه با توجه به اینکه باید در راستای ایجاد منابع پایدار و درآمدی برای شهر تلاش نماید باید از هرگونه سیاسیکاری و سیاست بازی که نتیجه جناح بازی و وابستگی باندی و گروهی و … است و نهایتاً قرار گرفتن در کنار عدهای و مقابل عدهای دیگر ایستادن! پرهیز نماید تا ضمن جلب اعتماد عمومی زمینه های مشارکت حداکثری شهروندان و جذب منابع از آنان را فراهم نماید.
درس گرفتن از سرنوشت شهردار سابق و تلاش وی برای برقراری یک قدرت سیاسی فراگیر و دخالت های فراشهرداری وی به ویژه در عرصه انتخابات شورا و مجلس موجب خسارتهای فراوانی شد که مهمترین و پرهزینهترین آن شکاف و گسست اجتماعی بود و جامعه ارومیه برای جبران آن نیازمند زمان و مدیریت اصولی بلندمدت است.
گرفتار و مشغول کردن جامعه یک میلیونی ارومیه به گفتمان های غیرسازنده قومیتی علاوه بر اینکه هزینه های جبرانپذیری را به این مردم تحمیل میکند باعث هدر روی منابع و استعدادها و نهایتاً مشکلات عدیده ای را موجب میشود که مسئولان امر ضمن دقت در بررسی این مسایل باید بانیان و حامیان این گفتمانها که گاها باعث ایجادی فضای سواستفاده همسایگان تا حد تهدید تمامیت ارضی و رجزخوانی رسیده است را از هر گونه دخالت در تصمیمگیری و رسوخ و نفوذ آنان به مراکز قدرت و تصمیم سازی جلوگیری به عمل آورد.
نتیجتأ در جامعهای که رنگینکمانی از اقوام و مذاهب وجود دارد، تکیه انحصاری بر یک هویت، قومیت و فرهنگ، موجب میشود که منابع متنوع فرهنگی به عوامل تضاد تبدیل شوند؛ یعنی نهتنها نقش سرمایه را بازی نکنند بلکه به تهدید تبدیل شوند در پیشگرفتن مسیر انحصار فرهنگی و سیاسی خطر دیگری را در پیش دارد و آن این است که عناصر ضد توسعه و تضادآمیز فرهنگهای قومی و مذهبی رشد کرده و به منبعی از اندیشهها و رفتارهای ضد توسعه تبدیل میشوند. در حالیکه اگر رویه چندفرهنگی در پیش گرفته شود، خردهفرهنگها یکدیگر را تکمیل و تصحیح میکنند و نویدبخش توسعه و پیشرفت میشوند.
بنابر این جهت هدایت جامعه شهریمان به مسیر توسعه و دوری از گفتمان های غیرسازنده و مخرب شهرداری را میطلبد که به این مسائل نگاهی وسیع داشته باشد.
انتهای پیام/
اروميه – اشنويه – بوکان – پلدشت – پيرانشهر – تکاب – چالدران – چايپاره – خوي – سر دشت – سلماس – شاهين دژ – شوط – ماکو – مهاباد – مياندوآب – نقده – بانه – بيجار – دهگلان – ديواندره – سروآباد – سقز – سنندج – قروه – کامياران – مريوان – سردشت – استان آذربایجان غربی – استان کردستان – استان ایلام – استان کرمانشاه – اسلام آباد غرب – پاوه – ثلاث باباجانی – جوانرود – دالاهو – روانسر – سر پل ذهاب – سنقر – شهرستان صحنه – قصر شیرین – کرمانشاه – کنگاور – گیلانغرب – هرسین – شهرستان آبدانان – ایلام – شهرستان ایوان – شهرستان بدره – شهرستان چرداول – شهرستان دره شهر – شهرستان دهلران – شهرستان سیروان – شهرستان ملکشاهی – شهرستان مهران – استان تهران – شهر خلیفان – شهر سیلوانه – شهر سیمینه – استان آذربایجان شرقی – استان اصفهان – استان قم – استان یزد – استان همدان – استان هرمزگان – استان مرکزی – استان مازندران – استان لرستان – استان گیلان – استان گلستان – استان کرمان – استان قم – استان قزوین – استان فارس – استان سمنان – استان زنجان – استان بوشهر – استان تهران – استان البرز – استان خراسان جنوبی – استان خراسان رضوی – استان خراسان شمالی – استان اردبیل – استان ایلام – شهرستان اسلامشهر – شهرستان پاکدشت – شهرستان پیشوا – شهرستان تهران – شهرستان دماوند – شهرستان رباط کریم – شهرستان ری – شهرستان شمیرانات – شهرستان شهریار – شهرستان فیروز کوه – شهرستان قدس – شهرستان قرچک – شهرستان ملارد – شهرستان ورامین – شهر شویشه – استان کهگیلویه و بویراحمد – مشهد – کرج – شیراز – تبریز – اهواز – رشت – زاهدان – ساری – دزفول – اراک – گرگان – بابل – آمل – بروجرد – آبادان – بجنورد – دلبران – شهرستان میانه – شهرستان سراب – مرند – بستان آباد – بناب – جلفا – شهرستان میانه – ورزقان – هشترود – ملکان – مراغه – عجب شیر – شبستر – آذرشهر – اسکو – محمد یار – چهاربرج – کاشان – نیشابور
- نویسنده : هاشم محمودی
Wednesday, 18 May , 2022