به گزارش هه وال موکریان، در چند روز گذشته گزارشهایی نسبت به ابتلای فردی به کرونای انگلیسی در مهاباد باعث نگرانیهایی شده بود. دکتر بهاءالدین حسینی در این رابطه میگوید: یکی از شهروندان مهابادی که ساکن یکی از روستاهای مجاور است در بیمارستان بستری شده است. از آن جایی که مسافرت به خارج از کشور نداشتهاند و تست کرونای هیچکدام از اعضای خانوادهشان مثبت نبوده احتمال اینکه به کرونای انگلیسی مبتلا شده باشد بسیار بعید است، منتها پزشک معالج این بیمار تشخیص دادهاند که احتمال ابتلا به کرونای انگلیسی وجود دارد. کیت مخصوص تشخیص کرونای انگلیسی از ارومیه درخواست شد و منتظر جواب هستیم هر چند که احتمال ابتلایشان نزدیک به صفر درصد است. بیمار اکنون ایزوله شده است. مبتلای مشکوک
حسینی در ادامه به آخرین وضعیت در مهاباد اشاره میکند و میگوید: وضعیت کنونی مهاباد رو به نگرانی است. بیشتر شهرهای همجوار مهاباد در وضعیت نارنجی قرار دارند و تنها مهاباد زرد رنگ است. او ضمن اشاره به بازدیدهای میدانیاش از محدودهی بازار مهاباد، اضافه میکند : متاسفانه تجمعها بسیار زیاد شده و استفاده از ماسک به شدت کاهش یافته است.
حسینی در ادامه به عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی از جانب برخی از رستورانها و بانکها در مهاباد اشاره میکند و میگوید: فردا قرار است جلسهی مبارزه با کرونا برگزار شود. در این جلسه تصمیماتی مبنی بر پلمپ چند رستوران و بانک گرفته خواهد شد.
مدیر شبکه بهداشت مهاباد در پاسخ به این سوال که آیا مهاباد نیز وارد موج چهارم شده است میگوید: بله، مهاباد نیز به تبعیت از کل کشور وارد موج چهارم شده است با این تفاوت که سرعت ابتلا در مهاباد نسبت به برخی شهرها کمتر است. وقتی وضعیت کرونایی در استان آذربایجانغربی نارنجی شده، حاکی از شروع پیک و موج چهارم است. تمام تلاش ما این است که نگذاریم شیب ابتلا و شیوع تند شود.
او اضافه میکند: تا دیروز ( دوشنبه) ۱۱ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان مهاباد بستری بودند. طی گزارشی که دیشب به من دادند تعداد بستریها به ۱۸ مورد افزایش یافته است که این وضعیت بسیار نگران کننده و جدی است.
حسینی با اشاره به این موضوع که فردا ردهبندی و رنگبندی جدید کرونا در مهاباد مشخص خواهد شد میگوید: اگر چناچه تعداد بستریها تا فردا به ۲۰ نفر افزایش یابد، مهاباد نیز وارد وضعیت نارنجی خواهد شد. البته این گفته به معنای این نیست که اگر مهاباد وارد وضعیت نارنجی نشود خیال ما راحت است، تفاوت وضعیت نارنجی و زرد تنها یک نفر است. مهم این است که ما وضعیت زرد و آبی هم جدی بگیریم و وارد دیگر وضعیتها نشویم. شیب وضعیت قرمز به گونهای است که کنترل آن بسیار سخت خواهد بود و امکانات بیمارستان هم پاسخگو نخواهد بود.
مدیر شبکه بهداشت مهاباد از احتمال وقوع فاجعهای بزرگ در مهاباد نگران است و میگوید: تفاوت کرونای انگلیسی با کرونای رایج در کشندگی آن نیست در میزان ابتلا به آن است. در کرونایی رایج هر نفر، ۱۰ نفر را مبتلا میکرد ولی در کرونای انگلیسی هر نفر، ۲۰ نفر را مبتلا میکند.
او اضافه میکند: در موج اول کرونا در مهاباد ۶۰۰ بیماری مبتلا به کرونا داشتیم که ۴۸ نفر فوت کردند. در موج دوم نیز ۷۵۰ نفر به این بیماری مبتلا شدند که ۹۸ نفر فوت کردند. این در حالی است که در موج سوم ۱۸۰۰ شهروند مبتلا شدند که در این بین ۲۵۰ نفر جانشان را از دست دادند. میتوان تصور کرد که در موج چهارم چنانچه میزان ابتلا و مرگمیرها تنها دو برابر موجهای قبلی باشد چه فاجعهای خواهد افتاد.
دکتر بهاءالدین حسینی، در پایان نسبت به کاهش استفاده از ماسک و عادی انگاری کرونا از سوی شهروندان ابراز نگرانی کرد گفت: سهل انگاری در استفاده از ماسک و عادی انگاری ویروس کرونا علاوه بر اینکه سلامت شهروندان را تهدید میکند، اقتصاد و پویایی شهرستان را هم با چالش جدی روبرو خواهد کرد.
انتهای پیام/
Friday, 1 July , 2022