در حالیکه از یک میلیون و ۱۰۰ هزارتن سیب تولیدی سال گذشته آذربایجان غربی، ٨٨٥ هزار تن پس از مشکلات فراوان صادر شد و بخش اعظم آن تا پایان خرداد ماه هم در سردخانه ها باقی مانده بود، اما امروز رئیس جهاد کشاورزی استان می گوید: امسال پیش بینی می شود میزان تولید 15 درصد افزایش داشته باشد!

به گزارش هه وال موکریان، موانع صادراتی برای محصولات کشاورزی از سال گذشته تا کنون بارها عرق سردی بر تن باغداران نشانده است، در حالیکه تولید سیب در آذربایجان‌غربی مازاد بر مصرف داخلی بوده و تنها راه نجات این محصول صادرات منطقی و توجه به صنایع تبدیلی به روز است. تولید سیب

اول خرداد ماه سال جاری وزارت جهادکشاورزی در نامه به گمرکات اجازه صادرت سیب در ازای واردات موز را داده و این  زمانی بود که بخشی اعظم سیب های درجه یک و دو به سیب زیر درختی تبدیل شده و راهی کارخانه های کنسانتره شدند!

اواسط خرداد ماه، نیز رییس اتحادیه سردخانه‌داران آذربایجان‌غربی از وجود ۳۰ تا ۳۵ هزار تن سیب در سردخانه‌های استان خبر داد و به کردپرس گفته بود: «آن بخشی که هنوز کیفیت خود را از دست نداده اند راهی بازار داخلی و صادرات می شوند و بخش دیگر که در حال فاسد شدن است به منظور جلوگیری از دورریز محصول، به واحدهای فرآوری منتقل می شوند».

در هر حال بازار صادرات سیب با آغاز بهار کم رنگ شد و حجم باقی مانده سیب ها هم به دلیل افت کیفیت با قیمت پایین تر در نهایت راهی کنسانتره شدند.

در این بین علاوه بر باغداران، سردخانه داران نیز در فصل گرما هزینه های اضافی برق را به دلیل نگهداری حجم زیاد سیب های باقی مانده پذیرا شدند ولی با قبول این ضرر باز هم دستشان از دریافت هزینه ها کوتاه ماند، چرا که باغداران به دلیل افت قیمت و خسران مالی نمی توانستند پول سردخانه ها را پرداخت کنند و این موضوع ضربه اقتصادی به بخش تولید کشاورزی و سیب استان زد. تولید سیب

با مرور وضعی که گذشت اکنون رئیس جهاد کشاورزی استان نسبت به پیش بینی افزایش ۱۵ درصدی تولید سیب امیدوار است. آن هم در وضعیتی که زیر ساخت های صادرات فراهم نیست. استان با کمبود ناوگان حمل و نقل مجهز روبه رو است و هر چند وقت یک بار هم به دستور  وزارت صمت، صادرات متوقف می شود و موانع صادراتی هم هر ساله کام باغداران و صادرکنندگان را سرد و سردتر می کند .

در این وضعیت واقعا امیدها برای افزایش تولید غیر منطقی به نظر می رسد!! هر چند رییس جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با این نکته اذغان می کند که «اگر امسال روند جمع آوری بهداشتی سیب صنعتی و نیز روند صادرات سیب درختی تولیدی ساماندهی نشود با چالش بزرگ و جدی در این زمینه مواجه می شویم»، اما باز هم از افزایش تولید و پیداکردن بازار هدف صادرات خبر می دهد. تولید سیب

اکبر کرامتی با بیان اینکه این آذربایجان غربی بزرگترین تولیدکننده و صادر کننده سیب درختی کشور به شمار می رود، در خصوص صادرات سیب درختی استان می گوید: بازارهای هدف خوبی برای سیب درختی استان وجود دارد که نیاز است  تجار و صادرکنندگان استان در کشورهای منطقه اورسیا و عراق حضور پیدا کرده و بازارهای هدف این محصول را به درستی شناسایی و رایزنی های لازم را در این زمینه از هم اکنون قبل برداشت محصول انجام دهند.

او با بیان اینکه سال گذشته یک میلیون و ۱۴۰ تن سیب درختی در استان تولید شد، ادامه می دهد: امسال پیش بینی می شود این میزان ۱۵ درصد افزایش داشته باشد، که از این میزان ۳۵۰ هزار تن خوراک صنایع تبدیلی استان است که باید برنامه ریزی های لازم برای خرید این محصول از طریق مراکز بهداشتی جمع آوری صورت گیرد

او سیب صنعتی را به عنوان یک ثروت اقتصادی و اجتماعی دانسته و اضافه می کند:  باید با مراکز غیرمجاز خرید و فروش سیب صنعتی در استان برخورد شده و این بخش به صورت دائمی ساماندهی شده و در خصوص رسیدگی به وضعیت سیب صنعتی در این استان، نیازسنجی‌های لازم انجام شود.

کرامتی با اشاره به ایجاد ۸۰ مرکز بهداشتی جمع آوری سیب صنعتی در استان می گوید:صاحبان کارخانه‌های مرتبط موظف هستند یا از مراکز مجاز فروش سیب صنعتی در استان و سردخانه ها خریداری کنند یا به طور مستقیم با کشاورزان قرارداد ببندند.

به گزارش هه وال موکریان، در کنار چالش های ذکر شده؛ مشکلات پیمان سپاری ارزی، تعلیق کارت های بازرگانی ، کمبود کامیون یخچالدار و افزایش هزینه های نگهداری و حمل و نقل هم صادرات سیب تولیدی استان را تحت تاثیر قرار می دهد اما هر سال با آغاز زمان صادرات تازه  فیل مسئولان یاد هندوستان می کند!

انتهای پیام/

اروميه – اشنويه – بوکان – پلدشت – پيرانشهر – تکاب – چالدران – چايپاره – خوي – سر دشت – سلماس – شاهين دژ – شوط – ماکو – مهاباد – مياندوآب – نقده – بانه – بيجار – دهگلان – ديواندره – سروآباد – سقز – سنندج – قروه – کامياران – مريوان – سردشت – استان آذربایجان غربی – استان کردستان – استان ایلام – استان کرمانشاه – اسلام آباد غرب – پاوه – ثلاث باباجانی – جوانرود – دالاهو – روانسر – سر پل ذهاب – سنقر – شهرستان صحنه – قصر شیرین – کرمانشاه – کنگاور – گیلانغرب – هرسین – شهرستان آبدانان – ایلام – شهرستان ایوان – شهرستان بدره – شهرستان چرداول – شهرستان دره شهر – شهرستان دهلران – شهرستان سیروان – شهرستان ملکشاهی – شهرستان مهران – استان تهران – شهر خلیفان – شهر سیلوانه – شهر سیمینه – استان آذربایجان شرقی – استان اصفهان – استان قم – استان یزد – استان همدان – استان هرمزگان – استان مرکزی – استان مازندران – استان لرستان – استان گیلان – استان گلستان –  استان کرمان – استان قم – استان قزوین – استان فارس – استان سمنان – استان زنجان – استان بوشهر – استان تهران – استان البرز – استان خراسان جنوبی – استان خراسان رضوی – استان خراسان شمالی – استان اردبیل – استان ایلام – شهرستان اسلامشهر – شهرستان پاکدشت – شهرستان پیشوا – شهرستان تهران – شهرستان دماوند – شهرستان رباط کریم – شهرستان ری – شهرستان شمیرانات – شهرستان شهریار – شهرستان فیروز کوه – شهرستان قدس – شهرستان قرچک – شهرستان ملارد – شهرستان ورامین – شهر شویشه – استان کهگیلویه و بویراحمد – مشهد – کرج – شیراز – تبریز – اهواز – رشت – زاهدان – ساری – دزفول – اراک – گرگان – بابل – آمل – بروجرد – آبادان – بجنورد – دلبران – شهرستان میانه – شهرستان سراب – مرند – بستان آباد – بناب – جلفا – شهرستان میانه – ورزقان – هشترود – ملکان – مراغه – عجب شیر – شبستر – آذرشهر – اسکو – محمد یار – چهاربرج – کاشان – نیشابور
  • نویسنده : تانیا شعفی